måndag 1 oktober 2007

Sega äppelkakan

Seg som en kladdkaka, söt och syrlig på en gång! Enklare och godare äppelkaka får man leta efter. Alla ingredienser blandas direkt ned i kastrullen så det blir knappt någon disk att ta hand om. Det är en kaffekaka som passar bäst utan tillbehör som glass, grädde eller vaniljsås.

Britas äppelkaka

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 - 2 äpplen, skalade och klyftade i tunna skivor

Sätt ugnen på 175 C.

Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret i det smälta smöret. Koka upp smör och socker. Ta katrullen från plattan och låt svalna något.

Rör ned ägg, mjöl och bakpulver direkt i kastrullen.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 30 minuter i 175 C.

Inga kommentarer: