onsdag 3 oktober 2007

Fräsigt lamm

Rester kanske inte låter så kul, men var det gott första gången så borde ju reprisen kunna bli rätt bra den också. Lördagens lammstek fick sällskap av rotfrukter, curry och koriander - en väldigt lyckad kombination.

Lamm- och rotfruktsfräs
4 portioner

Ca 200 g tillagat lammkött (t.ex. lammsteksrester), strimlat eller fryst lammskav
1 msk olivolja
1 rågad msk curry
1 stor gul lök
1 – 2 vitlöksklyftor, fint riven
Ca 4 cm färsk ingefära, fint riven
2 morötter, fint strimlade
¼ rotselleri, fint strimlad
¼ vitkålshuvud, fint strimlad
Salt och svartpeppar
1 msk flytande honung
Saften av en citron
Färsk koriander

Ta fram en stor stekpanna eller wokpanna. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, curry och kött. Fräs några minuter. Tillsätt ingefäran, morot, rotselleri och vitkål, låt fräsa på mellan stark värme i ca 20 minuter – grönsakerna ska fortfarande vara spänstiga.

Ringla honungen ned i stekpannan och häll över citronsaften. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry. Toppa fräset med färsk riven koriander. Servera tillsammans med basmatiråsris.

Inga kommentarer: