Egentligen skulle jag ha bloggat om rotmoset och fläskläggen jag skulle ha lagat igår. Så blev det inte, när jag öppnade den vacuumförpackade fläskläggen så luktade den vädervärdigt. Rakt ned i soporna åkte den. Regnet öste ned hela dagen så det fick bli en skåprensning – som tur är har jag rätt välfyllda skåp …
Receptet har svagt gemensamma drag med en soppa ur Morötter av Cornelia Adam.
Morotssoppa med knaprig kål- och bacontopping
4 personer
1 gul lök, finhackad
1 msk olja
4 morötter, i små tärningar
3 potatisar av mjölig sort, i små tärningar
1 l vatten
2 tärningar lantbuljong
200 g philadelfiaost
Saften av ½ citron
Kajennpeppar
Salt och svartpeppar
Topping:
1 msk olja
1 klyfta vitkål (ca 300 g), fint strimlat
½ gul lök, i tunna klyftor
1 paket Kalkonbacon, fint strimlat
Svartpeppar
Ta fram en stor kastrull och fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt morötter och potatis och låt fräsa i 10 minuter. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna och låt det småkoka i 20 minuter.
Mixa soppan riktigt slät. Tillsätt osten och låt den smälta ut i soppan. Smaka av med citronsaft, kajennpeppar, salt och svartpeppar.
Värm oljan till toppingen i en stekpanna. Stek vitkål, lök och bacon knaprigt och smaka av med svartpeppar.
Servera soppan med toppingen och ett gott bröd.
tisdag 30 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar