fredag 26 oktober 2007

Vad blir det till kräm idag?

När vi var små åt vi ofta middag hos mormor och morfar. Varje gång serverades det efterrätt och då oftast fruktkräm på färsk, torkad eller konserverad frukt. En dag frågade min lillasyster mormor - Vad blir det till kräm idag? Det får hon höra än idag trettio år senare …

Receptet kommer från Rutiga Kokboken.

Kräm på torkad frukt
4 personer

250 g torkad frukt (en påse), en eller flera sorter blandade
1 l vatten
3 – 4 msk socker
2 msk potatismjöl

Skölj frukten och dela den eventuellt i mindre bitar. Koka dem i vattnet i ca 20 minuter. Tillsätt sockret.

Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och tillsätt redningen i fin stråle under försiktig omrörning. Låt sedan krämen bara koka upp. Häll upp den i en skål och strö lite socker över.
Servera krämen ljummen eller kall med mjölk.

Inga kommentarer: