fredag 12 oktober 2007

Smörmat

Vad gör man inte när ens små älsklingar är sjuka? Nått som är värt besväret eftersom det är ett himla kånkande på dem innan man väl kommer fram till bordet. Omdömet blev "goda, mea", och sonens mage stod i fyra hörn. Våfflorna är frasiga när de är nygräddade, så ät dem direkt. Vi åt dem med glass och nykokt hallon- och björnbärssylt med mandelsmak - gott för stora och små!

Receptet kommer från baksidan av Berte Qvarns dinkelmjöl-paket.

Dinkelvåfflor
8 - 10 stycken

2 dl siktat dinkel
1 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk
50 g smör
2 ägg
En nypa salt

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.

Smält smör och häll i mjölken i kastrullen. Häll mjölkblandningen ner i bunken och blanda allt väl.

Separera äggen, rör ned äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i våffelsmeten.

Grädda i våffeljärn som vanligt. Servera genast.

Inga kommentarer: