tisdag 16 oktober 2007

Carabonara++

Spagetti Carabonara är gott nog precis som det är. Men har man hittat ett par liter trattkantareller eller röd trumpetsvamp så kan man äta dem tillsammans med pasta eftersom smaken kommer fram så tydligt. Sonen hade någon form av matsorterare i munnen, fläskbitarna var ”goda” medan svampen åkte ut fortare än kvickt.

Svamppasta ala Carabonara
4 personer

1 l trattkantareller eller röd trumpetsvamp
1 msk olivolja
500 g rimmat sidfläsk, i små kuber
1 vitlöksklyfta, riven
2 röda lökar, i fina klyftor
½ gul lök, i fina klyftor
Svartpeppar
4 äggulor
Spagetti för fyra personer

Ta fram din största stekpanna eller wokpanna. Värm den och slå i oljan, svampen och vitlöken.

När det mesta av vattnet koka bort, tillsätts fläsket och löken. Fräs det tills det blir knaprigt. Under tiden kokar du pastan enligt anvisningarna på paketet.

Häll ner pastan i stekpannan och mal över en massa svartpeppar. Blanda runt. Servera tillsammans med äggulor och riven ost.

Inga kommentarer: