Vad gör man när man har ett par bruna bananer liggandes i fruktskålen? Till exempel så kan man göra bananmuffins, riktigt goda - fulla med massa små härliga svarta prickar (alltså från bananerna, inte bananflugor) - och förhoppningsvis så flyttar bananflugorna ut från köket också. Det var fortfarande slut på det vanliga vetemjölet så det är fullkornsvetemjöl i dem, det funkade finfint.
Bananmuffins
ca 12 stycken
2 väl mogna bananer, skalade och delade i bitar
100 g flytande margarin
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 C och ta fram matberedaren (med kniv).
Lägg banan, margarin och socker i matberedaren, kör till en jämn fin smet.
Tillsätt övriga ingredienser och kör några sekunder till så att allting blandas.
Fördela smeten i muffinsformar (fyl formarna till 3/4 delar) och grädda mitt i ugnen 10 – 15 minuter - gräddningstiden varierar beroende på hur stora formar du använder.
fredag 5 oktober 2007
Bananflugorna är avhysta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar