Återigen middag framför Häxan surtant, ett fantastiskt barnprogram för vuxna! Vi sitter i soffan och fantiserar om vilka företag som har agerat som förebild till manusförfattarna, vi har våra misstankar …
Receptet har modifierats en del men kommer ursprungligen ur Lätt & Läckert-seriens Spännande kötträtter.
Kryddstark köttfärsröra i majsbröd
4 personer
350 g kycklingfärs
1 msk olja
1 gul lök, hackad
1 grön paprika, i tärningar
3 vitlöksklyftor, i tunna skivor
1 tsk chilipulver
1 tsk senapspulver
1 krm kajennpeppar
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
6 msk rödvinsvinäger
Salt
Majsbröd
1 dl majsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 msk socker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk chilipulver
1 msk olja
1 ¾ dl mjölk
1 äggvita
Värm oljan i en stekpanna och fräs färsen på medelstarkvärme tillsammans med lök, paprika, vitlök, chilipulver, senapspulver och kajennpeppar tills färsen blivit genomstekt.
Tillsätt tomater, socker, och vinäger. Låt koka tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på 225 C.
Blanda ihop de torra ingredienserna till majsbrödet i en bunke. Vispa ihop mjölk, äggvita och olja i en annan skål. Blanda snabbt ihop torra och blöt ingredienser till en smet/deg.
Smörj en ungseldfast form på 1 ½ l. Töm ut degen i formen och platta ut den. Lägg färsröran ovan på degen men lämna några cm runt kanterna. Grädda brödet i ca 25 minuter.
Vi serverar det tillsammans med en matig sallad och Cowboy majs.
Cowboymajs
1 påse fryst majs
1 tsk salt
Svartpeppar
2 tsk mald spiskummin
2 msk olja
Klipp upp påsen och häll ned salt, peppar och spiskummin i majspåsen. Slut till påsen med en påsklämma och skaka om ordentligt.
Värm oljan i en stekpanna eller i en form i ugnen. Häll ned majsen och rör om ordentligt. Om du steker majsen i ugnen så ställ den på en fals långt ner i ugnen och grädda i så fall i ca 25 – 30 minuter i 225 – 250 C. Om du steker i en stekpanna så stek tills majsen är riktigt brun och knaprig.
lördag 27 oktober 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar