onsdag 17 oktober 2007

Fina tisdagsfisken

Vi försöker att hålla på traditionen att äta fisk på tisdagar och den här tisdagen bjöds det lax med rotfrukter. Snabblagat och gott, inga klagomål!

Ungsstekt lax med getost och rotfrukter

En portionsbit lax per person, skinn- och benfri
Citronsaft
Salt och vitpeppar
Bredbar get- eller fårost (vi hade bredbar getfärskost med vitlökssmak)
Flytande honung

Blandade rotfrukter, t.ex. morötter, palsternacka, gul lök, potatis
Olivolja
Salt och svartpeppar
Timjan

Sätt ugnen på 250 C.

Ta fram en stor form eller en plåt med kanter. Häll ett par matskedar vatten i botten på plåten. Dela rotfrukterna i mindre bitar, behåll gärna skalet kvar på potatisen. Häll över olivolja. Salta, peppra och strö över timjan. Blanda allt ordentligt.

Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Under tiden tar du fram laxen och gör en grund skåra i varje bit. Pressa över citronsaft samt salta och peppra. Låt laxen stå i rumstemperatur tillsvidare.

När 30 minuter gått tar du ut plåten ur ugnen. För rotsakerna åt sidan och lägg laxbitarna på mitten av plåten. Klicka ut osten och ringla över honung. Ställ tillbaka plåten i ugnen och baka laxen färdigt ca 15 minuter.

Inga kommentarer: