Mjukpepparkaka
1 jättekaka
150 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ¼ dl farinsocker
3 dl gräddfil
3 ¾ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
1 ½ tsk mald kryddnejlika
3 tsk kanel
1 tsk mald pomerans
Florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 175 C.
Smörj och bröa en rund stor hålform ca 2 l (den här smeten fyllde inte riktigt ut min krysantemumform).
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt. Tillsätt gräddfil och det smälta smöret. Rör tillsist ned mjölet blandat med bakpulver och kryddorna.
Häll smeten i formen och grädda kakan ca 45 minuter på nedre falsen. Låt den svalna några minuter innan den stjälps upp på ett fat. Pudra över florsocker vid serveringen.
Uppdatering: det här blir mitt bidrag till Brazilian Lindas "Lördagsgodis", den här gången var temat passande nog kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar