onsdag 21 november 2007

Fisk är mums

Barn är roliga. Igår när jag lagade mat mumsade sonen i sig frysta gröna ärtor. Spagetti gillar han skarpt i vanliga fall. När maten väl kom på bordet så åt han bara lax fastän det både var spagetti och ärtor på tallriken. Ja, ja, man blir ju klok av fisk i alla fall.

Många svenska kryddblandningar innehåller smakförstärkare (natriumglutamat eller E621) och det försöker vi undvika att äta i största möjliga mån. Reglerna i USA är däremot striktare, där måste alla produkter som innehåller tillsatt smakförstärkare märkas tydligt. En serie med goda amerikanska kryddblandningar är Chef Pauls och de innehåller föredömligt nog inga tillsatta smakförstärkare. Igår testade Chef Pauls Magic Salmon Seasoning och den blev snabbt en favorit, väldigt god!

Spagetti med grönsås och ungsstekt lax
4 personer

5 dl vatten
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
2 lantbuljongtärningar
7 dl frysta gröna ärtor
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

600 g laxfilé
Magic Salmon Seasoning

4 portioner spagetti

Sätt ugnen på 200 C.

Klappa in laxen med rejält av kryddblandningen. Stek laxen i ugnen tills den är färdig, ca 20 - 30 minuter om du har en hel bit.

Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.

Koka upp vatten tillsammans med gul lök, vitlök och buljongärningar. Tillsätt ärtorna och koka dem mjuka i ca 10 minuter.

Sätt ner en stavmixer i kastrullen med ärtor och buljong, mixa väl. Smaka av med salt och peppar och mixa ned olivoljan.

Blanda spagettin med ärtsåsen. Servera spagettin och laxen tillsammans med hyvlad parmesanost.

Inga kommentarer: