Hur som helst, en av idéerna är att ha ett begränsat socker intag, så hos oss serveras det efterrätt på helgen. Igår blev det äppelpaj, receptet hittade jag i matbloggen I mitt franska kök. Mitt råsocker tog slut så hälften av detta bytta jag ut mot farinsocker, det blev smaskigt det med!
Paj med äpplen och choklad
ca 4 - 6 personer
1 kg äpplen
100 g saltat smör + en klick till stekning
100 g råsocker
100 g mörk choklad
100 g ströbröd
3 msk lönnsirap
Sätt ugnen på 200 C.
Skala och kärna ur äpplena, dela dem i bitar. Stek dem gyllene i en klick smör och lägg dem i en ugnsform.
Blanda råsocker, ströbröd och grovhackad choklad. Fördela över äpplena.
Smält smöret, tillsätt lönnsirapen och häll smörblandningen över formen. Försök att fördela den så väl över ströbrödsblandningen som möjligt.
Grädda i ugn ca 30 minuter. Servera med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar