Strömming med kaviar, dill och purjolök
600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
Salt och vitpeppar
1 dm purjolök, fint strimlade
1 dl kaviar
1 dl dill, finhackad
2 ½ dl matlagningsgrädde (eller fetare om du har samvete)
Ströbröd
Smör att hyvla över
Sätt ugnen på 225 C.
Skölj och torka av strömmingen och lägg ut dem med skinnsidan ned på en skärbräda.
Salta och peppra strömmingen. Rulla ihop dem och lägg dem trångt i en eldfast form. Strö över purjolöken.
Blanda matlagningsgrädde med kaviar, dill och nymald vitpeppar. Slå gräddblandningen över strömmingen och strö över ströbröd. Hyvla över smör.
Grädda strömmingen i ca 25 minuter. Servera den ljummen med potatismos eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar