Linscurry (Chana dal)
4 personer
4 dl gula linser (”split peas”)
7 – 8 dl vatten
1 gul lök, fint hackad
2 tomater, hackade
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
2 röda torkade chili
2 tsk hela spiskumminfrön
2 tsk salt
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, i tunna skivor
1 tsk garam masala
En rejäl näve koriander
Skölj linserna och låt dem rinna av.
Lägg linserna tillsammans med vatten, lök, tomater, ingefära, gurkmeja, den malda koriandern, de hela chilifrukterna, spiskumminfrön och salt. Låt koka på svag värme tills de är mjuka och vattnet kokat in, det tar ca 40 minuter.
Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlöken ett par minuter tills den är brun men inte bränd. Tillsätt linserna. Rör om och låt allt fräsa 5 – 6 minuter. Fiska upp de torkade chilifrukterna. Blanda i garam masala och strö över koriander.
Servera med ris och en klick fet yoghurt till barnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar