fredag 16 november 2007

Lyxmellis

Det har varit dåligt med matlagning i veckan, eller rättare sagt det har blivit ett par bottennapp som inte varit värda att blogga om … Här kommer i alla fall ett supersnabbt, gott tips som man kan äta till en lyxig helgfrukost eller till mellis. Ni har sett det förr, men det är värt att påminna om. En ny favorit i mejerihyllan är Arlas ekologiska milda yoghurt, krämig och god med en varierande fetthalt på 3,8 – 4,5 % - fet om man jämför med lättfil men mager om man jämför med medelhavsyoghurt.

Yoghurt med rostade nötter och frön

Mild ekologisk yoghurt
Flytande honung
Blandade nötter och frön (t.ex. valnötter, mandel, pumpakärnor, solrosfrön och oskalade sesamfrön)
Skalade hampafrön (OBS! lämna dem orostade om de värms över 180 C så förstörs nyttigheterna)

Rosta nötter och frön i ugnen, passa noga och tänk på att olika nötter och frön har olika rosttid.

Häll yoghurt i en skål, ringla över honung, strö över de rostade nötterna och hampafrön.

Inga kommentarer: