Jag kan meddela att små bebisar som ammas - i alla fall inte vår - inte uppskattar när mjölkproducenten utfodras med stora mängder gula ärtor, lök och katrinplommon. Vi får vara glada att vi har öronen i behåll.
Sviskonkakan var hur som helst fantastiskt god, i konsistensen blir den som ett mellanting till en mäktig ungspannkaka och en pudding. Vi serverade den tillsammans med lättvispad grädde som smaksatts med vaniljsocker och lite keso.
Simons sviskonkaka
6 - 8 portioner
150 g vetemjöl
70 g socker
3 ägg
1/2 l mjölk
50 g smör eller margarin
200 g katrinplommon
Häll mjölet i en skål tillsätt socker och ägg.
Smält matfettet och häll det jämte mjölken i små portioner åt gången i skålen. Blanda allt väl.
Lägg plommonen i en eldfast form och häll smeten över dem. Grädda ca 40 minuter i 175 - 200 C. Servera med lättvispad grädde.
lördag 29 september 2007
Kolikskrik och katrinplommon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Supertrevlig blogg. Tack för länken.
Skicka en kommentar