Den här soppan serverades när jag var liten fast då med falukorv. Inget man gärna äter en varm sommardag men den passar alldeles lysande ruggiga höst- och vinterdagar. Lite för stark för sonen som till och med spottade ut korvbitarna, det händer inte ofta. Det är ännu ett recept som härstammar från den ”Gröna kokboken”, det kanske inte är en sån dum kokbok i alla fall …
Österrikisk kålsoppa
6 personer
15 dl vatten
3 lantbuljongtärningarna
½ vitkålshuvud (ca 700 g)
1 gul lök
2 lagerblad
2 tsk hel kummin
3 rågade msk ketchup
½ tsk cayennepeppar
Ca 300 g korv, gärna av kryddstark lamm- eller kalkonkorv (det går även bra med falukorv eller varmkorv)
Salt och svartpeppar
Skär kålen i ätvänliga bitar, strimla den gula löken.
Ta fram en stor kastrull, häll i vatten och lägg i buljongtärningar, vitkål, lök, lagerblad och kummin.
Koka upp och låt koka 15 minuter.
Slanta korven och lägg ner korv, ketchup och cayennepeppar. Koka tills kålen är mjuk.
Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med bröd.
torsdag 20 september 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar