onsdag 26 september 2007
Torsk på makaroner
Det är ju nästan som att svära i kyrkan dessa GI-fixerade dagar att säga att man använder vanlig vit hederlig pasta. Vi gör det i alla fall ibland, med små barn och begränsat med tid och ork så blir det inte två varianter på allt. Då äter vi vuxna hellre lite onyttigare ibland. Fast fullkornsprodukter är gott, sonen mumsar med glädje i sig dessa när han får det. Torsken då? Vi har haft torskstopp i familjen under många års tid, så till den milda grad att när svärmor bjöd på en underbar födelsedagsfiskgratäng så undrade jag vilken fantastisk god fisk hon använt. Torsk var det förstås.
Den här rätten åt jag ofta som liten och den har länge varit en favorit i vår släkt. Receptet hittades av mormor på baksidan av en förpackning makaroner, långt innan jag föddes.
Torsk och makaroner (eller rättare sagt Torskalternativ och makaroner)
4 personer
400 g torskalternativ, t.ex. sej eller pollock
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 dl vatten
3 tomater, finhackade
2 hårdkokta ägg, finhackade
Salt och svartpeppar
1/2 dl dill
Smält smöret i en kastrull tillsammans med curry, låt fräsa några minuter.
Lägg ned fisk, tomater och vatten i kastrullen. Sönderdela fisken i mindre bitar/flisor undertiden den puttrar klart i såsen.
Smaka av med salt och peppar. Rör ned dillen och de hackade äggen. Servera tillsammans med makaroner.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar