torsdag 27 september 2007

Rumbledethumps



Inte en så fullt exotisk rätt som namnet antyder, det är helt enkelt en vitkål- och potatislåda. Ett bra sätt att ta tillvara överbliven kokt potatis, hela familjen gillade dessutom det. Receptet hittade jag i häftet "Skotsk matlagning" av Anne Wilson.

Rumbledethumps
4 personer

500 g kokt potatis
60 g smör
1 stor gul lök i tunna skivor
250 g vitkål fint strimlad
Salt och peppar
1 ¾ dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 175 C.

Mosa potatisen grovt med en gaffel.

Smält smöret i en stor kastrull och bryn på svag värme lök och vitkål tills det blir mjukt.

Blanda ner potatisen, smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och blanda ned 2 matskedar av osten. Häll blandningen i en smord ungseldfast form och strö över kvarvarande ost.

Grädda lådan i ca 20 minuter i 175 C värme.

Vi åt lådan tillsammans med kalkon-curry-korv och tomatklyftor.

Inga kommentarer: