lördag 22 september 2007

Indiskpippi på svenska

Vi bestämde att vi skulle äta kyckling idag. Sambon föreslog att vi skulle äta något indisktinspirerat, typ Korma. Jag orkade aldrig slå upp kokboken för att ta reda på vad en Korma egentligen innehåller. Så här blev det, det enda den här kycklingen har gemensamt med Korma och Indien är möjligen färgen. God och krämig blev såsen även fast den inte innehåller några mejeriprodukter.

Kyckling med mandel och saffran
4 personer

1 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ g saffran
1 tsk mald ingefära
100 g flagad mandel
3 dl vatten
1 tärning lantbuljong
Saften av en ½ citron
1 tomat
3 stora eller 4 små kycklingfiléer
Salt och peppar

Koriander

Mixa lök och vitlök i en mixer.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök och vitlök mjuka i oljan. Tillsätt saffran och ingefära.

Mixa mandeln till mycket fint mjöl i mixern. Tillsätt mandeln, vatten, citronsaften och buljong. Mixa tomaten och tillsätt den i stekpannan.

Låt såsen koka ihop ca 15 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Skär kycklingen i kuber och låt den koka klart i såsen. Riv ned korianderblad och servera med ris.

Inga kommentarer: