Kyckling med mandel och saffran
4 personer
1 msk olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ g saffran
1 tsk mald ingefära
100 g flagad mandel
3 dl vatten
1 tärning lantbuljong
Saften av en ½ citron
1 tomat
3 stora eller 4 små kycklingfiléer
Salt och peppar
Koriander
Mixa lök och vitlök i en mixer.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök och vitlök mjuka i oljan. Tillsätt saffran och ingefära.
Mixa mandeln till mycket fint mjöl i mixern. Tillsätt mandeln, vatten, citronsaften och buljong. Mixa tomaten och tillsätt den i stekpannan.
Låt såsen koka ihop ca 15 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär kycklingen i kuber och låt den koka klart i såsen. Riv ned korianderblad och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar