måndag 12 maj 2008

En välfylld korg

På bilden syns kirskål, kärleksört, gullvivor, löktrav, spansk körvel. Man kan även skymta lite granskott och rabarber. Observera för att plocka granskott måste man ha markägarens tillstånd!


I helgen plockade jag en hel korg fylld med gratismat! Häggblommorna har lagts i en burk tillsammans med vitvinsvinäger och en skvätt vitt vin, nu ska burken bara stå och gosa till sig ett par veckor i ett soligt fönstret – sen får vi se om jag lyckats fånga in våren i en burk! Granskotten ligger varvade med socker i en burk och väntar på att bli hostmedicin. Gullvivorna är förvandlade till gullvivesocker enligt Gittos recept och ikväll så äter vi upp kirskål, löktrav och kärleksört. Rapport utlovas senare!

Häggblommor

2 kommentarer:

Vera sa...

Löktrav skulle jag gärna testa, men jag har inte sett det här i närheten. Eller så är det bara så att det inte räcker med att ha ett _hum_ om hur den ska se ut för att hitta den ;)

zelca sa...

vera:
Ja det är svårt att veta hur de ser ut när de är späda (och goda) - eftersom jag är en fegis så spanade jag i flera vårar hur de såg ut innan jag testade ...