söndag 6 januari 2008

Ett grönt nyårslöfte

Jag är inte den som brukar avge nyårslöften, men Matälskarens syfte är så nobelt så att jag gör ett undantag och antar utmaningen. Fortsättningsvis ska vi:

  1. Äta mindre kött. Vi äter inte speciellt mycket redan som det är, men vi ska försöka begränsa oss både av miljö- och hälsoskäl.
  2. Dra ut adaptrar som inte används. Jag hatar sladdar. Jag hatar sladdar som bara sitter fast i en ände ännu mer. Dessutom slösar det alldeles enormt med energi. Jag lovar att jag ska tjata mer på sambon så att alla snubbeltrådar försvinner från golvet.
  3. Börja prenumerera på en ekolåda. Vi handlar redan nu så mycket som möjligt ekologiskt men utbudet i våra närmsta butiker är inte så stort.
  4. Kasta mindre mat. Vi ska bli bättre på att utnyttja allt vi handlar och dessutom försöka ta tillvara rester på ett bättre sätt.
  5. Börja använda motorvärmare. Jag har inte körkort, det är endast sambon som kör bil och det blir inte speciellt mycket. Motorvärmare har vi haft ända sedan vi köpte bilen för två år sedan, men vi har aldrig kommit in under luckan till kontakten i carporten. Det är med andra ord endast lathet som gjort att vi inte jagat reda på ansvarig i bostadsrättsföreningen.

Tilläggas kan att vi redan idag tänker en hel del på vilka ekologiska fotavtryck vi gör så listan kan tyckas lite märklig …

1 kommentar:

Lisa sa...

Tipptopp! jag har lagt in en länk till dig.

Och välkommen att kommentera mycket på vår sajt!