Receptet kommer från Vinet till maten av Catarina Hjort af Ornäs.
Rotfruktssallad
4 personer
½ rotselleri
2 palsternackor
4 potatisar
1 liten kålrot
Lättsaltat vatten till kokning
Dressing:
1 stor gul lök
1 dl olivolja
1 dl vatten
¾ dl vitvinsvinäger
1 msk lantbuljong (motsvarar ca ½ buljongtärning)
Salt och vitpeppar
Skala och hacka löken grovt. Blanda löken och resterande ingredienser till dressingen i en kastrull. Koka upp och låt koka i 4 minuter. Ta kastrullen från plattan.
Skala och dela alla rotfrukter i 1 * 1 cm stora tärningar. Koka dem mjuka var och en för sig i lättsaltat vatten, se upp så att de inte blir mosiga. Ta upp rotfruktstärningarna och lägg dem efterhand i den ljumna dressingen. Smaka av salladen med salt och vitpeppar. Servera den ljummen eller låt den marinera över natten och servera den kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar