måndag 3 mars 2008

Kusin-nostalgi

I lördags när lillasyster och kusin var på besök så passade vi på att återuppleva barndomsminnen, vi gjorde polkagrisglass precis som farmor gjorde när vi var små. Ska man vara petig så är det egentligen en parfait, men eftersom det på den tiden kallades glass så tänker jag fortsätta att göra det med just den här parfaiten. Den smakade faktiskt precis som vi kom ihåg den förutom att vi gillade den mer idag. Lite konstigt eftersom man på den tiden var mer svältfödd på sötsaker än idag, men vi har väl helt enkelt ändrat smak sedan vi var små. Gott var det hur som helst, vi vuxna smaskade i oss den helt själva – ungarna fick hålla tillgodo med Sias vaniljglass och strössel …

Farmors polkagrisglass
4 – 6 personer

3 äggulor
3 msk florsocker
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Ca 3 – 4 dl polkagrisar

Krossa polkagrisarna, de ska vara struktur kvar på dem. Plocka undan ½ - 1 dl till garneringen.

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt och gult.

Vispa vispgrädden fast och blanda ned den i äggsmeten. Blanda i de krossade polkagrisar.
Häll i en låg vid form med löstagbarakanter och frys i ett par timmar, om du använder en mindre högre form så krävs en längre tid i frysen. Plocka loss kanterna på formen och strö över de kvarvarande polkagrisarna.

Inga kommentarer: