torsdag 7 februari 2008

Glittriga små fjäll

Hoppas man inte blir som det man äter. I så fall kommer vi snart att utveckla fenor, gälar och små glittriga fjäll! Men det är ju helt enligt plan att äta mycket fisk. Strömming och fisk i största allmänhet, är mat som sonen slukar i stora lass. Han är ju i och för sig inte fyllda tre än, så vi får väl se hur länge han förblir opåverkad av omgivningen. Hoppas det håller i sig länge, tillsvidare äter vi fisk flera gånger i veckan.

Kräftströmming
4 personer

600 g rensad strömming med ryggbenet borttaget
Salt och vitpeppar
1 tsk socker
2 tsk dillfrö
Ca 400 g passerade tomater
Dill

Skölj och torka av strömmingen och lägg ut dem med skinnsidan ned på en skärbräda.

Salta och peppra strömmingen. Rulla ihop dem med skinnsidan innåt och lägg dem trångt i en smord låg, vid panna eller gryta.

Strö över sockret och dillfröna. Häll över de passerade tomaterna, strömmingen skall knappt täckas. Lägg på ett lock och sjud strömmingen på svag värme i ca 10 minuter.

Strö över finhackad dill. Låt strömmingen svalna (rätten är som godast riktigt kall) och ät tillsammans med kokt potatis och knäckebröd med smör och lagrad ost.

Inga kommentarer: