Man får väga sina ord på guldvåg när man pratar med små barn. Sonen har börjat utveckla ett rätt märkligt språk med en massa av mammas hemmabyggda ord och formuleringar. Obegripligt för de flesta men otroligt charmigt.
Ibland blir man lite sugen och då sitter det fint med ett kex eller två eller tre. Jag blev inspirerad av Frun på gården som bakat kex. Idag bakade jag en sats rågkex och en sats digestivekex. Rågkexen blev knäckebrödslika, men goda. Digestivekexen blev däremot riktigt bra - smakar nästan som köpta (om det nu är något att eftersträva) - fast min version överrensstämmer som vanligt inte med förlagan.
Digestivekex - med vad som fanns i skafferiet
ca 20 stycken
2 dl fiberhavregryn
½ dl skrädmjöl
1 ½ dl stenmalet vetemjöl
2 tsk råsocker
½ tsk bikarbonat
¼ tsk vaniljpulver
1 nypa salt
75 g smör
Saften av ½ citron
1 msk mjölk
Sätt ugnen på 175˚C.
Kör havregrynen i matberedare tills de är krossade. Tillsätt skrädmjöl, vetemjöl, socker, bikarbonat, vanilj, salt och smör. Kör tills det blir smuligt. Pressa i citronsaften och tillsätt mjölken när maskinen är igång. Kör tills det bildats en degklump.
Kavla ut ca 3 mm tjock, ta ut runda kakor och nagga. Grädda kakorna ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar