onsdag 6 februari 2008

Fettisdagsfisk

Igår blev det en bortglömt klassiker som skolbespisningen rutinmässigt lagade på 80-talet. Då rynkade jag på näsan - nu äter vi förtjust allihop. Efter maten serverades det gigantiska, hembakta semlor med mycket mandelmassa. En bra mat-tisdag helt enkelt.

Fiskpudding
4 personer

Risgrynsgröt till 4 personer (på 1 ½ dl risgryn)
400 g fryst vit fisk av t.ex. Sej, Pollock, Hoki eller Gädda
2 ägg
Salt och vitpeppar
Ströbröd
Smör

Koka en (osötad) risgrynsgröt enligt anvisningarna på paketet.

Sätt ugnen på 225˚ C.

Lägg fiskblocket på en tallrik. Tina fiskblocket på låg effekt i mikrovågsungen i 4 – 5 minuter. Höj effekten till max och tillaga fisken i 7 – 8 minuter – tills den är vit och ogenomskinlig. Salta och peppra fiskblocket ordentligt. Flisa sönder fisken i små bitar.

Rör ned äggen och fisken risgrynsgröten. Rör runt ordentligt så att allt blandas väl. Häll smeten i en väl smord ugnssäker form. Strö över rikligt med ströbröd och klicka över smör efter samvete. Grädda i ca 45 minuter. Servera med kokta gröna ärtor.

Inga kommentarer: