torsdag 14 februari 2008

En flört med sonen

Det har varit lite si och så med ätandet här hemma på senaste tiden - alltså sonens ätande. Det som ena dagen varit jättegott är nästa dag jätteäckligt och kommer inte över hans skrikande läppar. Frysta ärtor är hans grej för tillfället, men ibland behöver man lite varm mat ovanpå de kalla ärtorna. Det här är ett säkert kort: pasta, oliver och kapris – sonen blev mätt och slapp förfrysa magsäcken. För visst åt han ett par deciliter frysta ärtor idag också …

Pasta med stark tomatsås, kapris och oliver
4 personer

3 – 4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 gula lökar, finhackade
2 torkade röda chilifrukter
1 tsk socker
Ca 300 g passerade tomater
En skvätt vatten
Örtsalt och nymald svartpeppar
1 burk kapris
Två nävar svarta oliver, urkärnade och skivade

500 g pasta

Värm olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök och den gula löken. Smula ned de torkade chilifrukterna, för en mildare smak: lägg i dem hela och fiska upp dem innan du slår i oliver och kapris. Fräs tills löken och vitlöken är gyllene. Strö över sockret, låt det smälta. Häll över tomterna och en skvätt vatten. Låt koka ihop ca 15 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.

Smaka av såsen med örtsalt och svartpeppar. Häll av kaprisen. Tillsätt kapris och oliver till såsen, låt det puttra ihop några minuter. Häll ned den kokta pastan i stekpannan och rör om så att all pasta täcks ordentligt av såsen. Servera tillsammans med drivor av färskriven parmesan.

Inga kommentarer: