fredag 7 december 2007

Riv mina råsegel, durian!

Jag har införlivat en ny svordom i mitt vokabulär, den skulle kunna komma från Kapten Haddock men den poppade upp som självklar efter att jag smakat en av Durian-kolorna jag köpt idag. Ok, det är bara att medge - jag är ingen matnörd, jag är en matmes. Jag bara undrar, vem gillar smaken? Varför ska man äta detta otyg? Efter att ha läst på Wikipedia blir jag ännu mer fundersam varför man skulle vilja äta den, kinesiskmedicin påstår att man svettas av Durian och att folk med högt blodtryck eller gravida inte ska inta stinkfrukten. Jag bara hoppas att det inte går över med bröstmjölken, annars kommer lillan att få en tuff natt.

Jag öppnade påsen och det luktade illa. Jag öppnade kolan och det stank ännu mer. Jag stoppade in kolan i munnen. Det smakar kokos, rå lök och allmänt vädervärdigt. Det pirrar på tungan som om man ätit vällagrad ost. Jag kan inte förstå varför jag gjorde det, jag som inte ens smakar surströmming. Sonen luktade på den återförslutna påsen, grimaserade med hela ansiktet och sa bajs.

Påsen har med en stor påsklämma förpassats till balkongen, där får den tillsvidare ligga innan dess slutgiltiga öde är bestämt.

Men, illasinnade planer spirar i min hjärna:

  • Lägg det i godisskålen och beskåda ögonblicket när barnen slutar äta godis.
  • Köp en påse, slå in den och ge bort den i anonym julklapp, t.ex. om man byter billiga julklappar på jobbet (De finns på Hong Kong Trading för 9,50)

1 kommentar:

-ME- sa...

*asg*
Sonens kommentar säger väl allt? Och ska du ha den i julklappsbyte så var för tusan anonym... Men jag tycker du var modig som provade!