Firade gjorde vi med en flaska champagne, smörgåstårta och små knapriga krustader. Barnen var inte fullt lika begeistrade över maten, sonen pillade av de svarta romkornen, vindruvorna och oliverna och smaskade i sig dem. Dottern kastade små bitar på golvet. Smaken är ju delad.
Igår var vi på loppis igen, alltid lika roligt! Under ett av borden fanns två jättekorgar med kökstillbehör som slevar, stekspadar etc. Allt såldes för fem kronor styck, så jag blev sittandes en lång stund för att titta igenom korgarna. Jag hittade en massa märkliga manicker som jag inte ens kunde gissa vad man skulle ha till, men sen hittade jag en sak som jag saknat precis dagen innan. Jag hittade en champagneflaske-återförslutare! I och för sig så brukar det inte bli en droppe champagne kvar när vi väl öppnat en flaska, men ibland vill man sprida ut uppdrickandet lite under kvällen. Annars blir man lite - öh, vad ska jag säga - lätt om huvudet …
Krustadreceptet hittade jag på matplatsen.org. Rent dryckesmässigt hade kanske en sauternes passat bättre än champagne. Men champagne är alltid champagne.
Krispiga retrokrustader
Minikrustader
Camembert
Hjortronsylt
Sätt ugnen på 200˚C.
Skär osten i kuber och lägg en bit i varje krustad. Ställ krustaderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5 - 10 minter tills osten smält. Ta ut krustaderna ur ugnen och lägg en klick hjortronsylt i varje krustad. Servera omedelbart.
Skär osten i kuber och lägg en bit i varje krustad. Ställ krustaderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 5 - 10 minter tills osten smält. Ta ut krustaderna ur ugnen och lägg en klick hjortronsylt i varje krustad. Servera omedelbart.
Fynden: häfte med strömmingsrecept 7,50 (det var de mynten jag hade kvar i väskan), kakburk 10 kronor, glasskopa 5 kronor, champagneflaske-återförslutare 5 kronor och pannkakslagg 25 kronor. Sen hittade vi en del icke matrelaterade fynd också, men de fick inte vara med här!
2 kommentarer:
Vad goda dina krustader ser ut och vilken kul idé att använda hjortronsylt. Det jag brukar ta är vinbärsgelé.
kinna:
Tackar, vinbärsgelé ska jag testa en annan gång, det lät gott det med!
Skicka en kommentar