tisdag 11 mars 2008

Singöfläsk med flagg i ändan

Ja stekt strömming behöver väl egentligen ingen närmare presentation? En roslagsklassiker, få ingredienser, enkelt att göra, och väldigt billigt. Idag fyllde jag dem med lite kaviar och dill, det är inte nödvändigt men omväxling förnöjer. Sonen vägrade potatismoset men åt fyra strömmingar, det kommer att bli en klok kille!

Stekt strömming
4 personer

Drygt 600 g rensad strömming
Ev. Kalles kaviar och dill
Salt och vitpeppar
Grovt rågmjöl
Smör och rapsolja tills stekning.

Skölj strömmingen och torka den torr med papper. Salta och peppra köttsidan. Stryk eventuellt på lite kaviar och strö över dill. Lägg ihop strömmingarna köttsida mot köttsida och vänd flundrorna i rågmjölet. Stek dem gyllene ett par minuter på varje sida i rikligt med smör och rapsolja. Servera med potatismos, finhackad rödlök och rivna morötter.

Inga kommentarer: