måndag 10 mars 2008

Nostalgi i kubik

Mysfredag på sent 70-tal eller tidigt 80-tal, pappas varmamackor och en liten burk fanta. Här en aningens mordernare variant tidsenligt serverade på en rustik skärbräda av trä.

När det kommer till varma mackor så tycker jag nog att dessa är de godaste i alla fall, kanske just för att de var de första jag åt. Inte mycket till recept och då har jag trots allt piffat upp det lite granna, när jag var liten var det formbröd, falukorv, ketchup och svartpeppar punkt.

Pappas varmamackor

Franskbröd i skivor
Falukorv i tärningar
Chilisås
Oregano
Svartpeppar
Ost, riven eller skuren i små kuber

Sätt ugnen på 250˚C.

Blanda korven med så mycket chilisås så att det precis täcker korvbitarna. Krydda med oregano och svartpeppar. Rör ned osten. Klicka ut korvröran på brödet och grädda ca 5-10 minuter tills osten smält och de fått fin färg. Om man vill kan man förstås köra mackorna i ett smörgåsgrilljärn, då lägger man helt enkelt på en brödskiva till och klämmer ihop i grillen.

2 kommentarer:

sLars sa...

Varma mackor!!! Det var längesedan. Det måste jag prova igen.

Apropå senap...välsorterade affärer har ancienne. Grovkornig fransk. Som inte är så söt som svensk grovkornig.

zelca sa...

slars:
Jag har nog inte varit i en tillräckligt välsorterad affär än. Jag brukar kolla senapshyllan så fort jag kommer till en ny affär, en vacker dag hittar jag väl en burk - och då har jag förmodligen glömt vad jag skulle ha den till ...