Sonen grinade och vägrade äta även fast jag hällde ned frysta ärtor. Eller så kanske det var just därför han grinade – för att jag förstörde hans älskade ärtor.
Köttsoppa
4 personer
200 g stekta eller kokta köttrester, tex. stek, rostbiff av nöt, fläsk eller lamm.
2 stora morötter, i tärningar ca 1 * 1 cm
¼ rotselleri, i tärningar ca 1 * 1 cm
½ purjolök (delad på längden så man får med både av det gröna och vita), skivad
1 l vatten
2 tärningar lantbuljong
Ev. persilja
Skär köttet i tärningar, ca 1 * 1 cm.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt övriga ingredienser och låt rotsakerna koka mjuka i ca 15 minuter. Strö eventuellt över persilja. Servera soppan rykande het tillsammans med knäckebröd och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar