Jag lyckades ganska bra, jag har:
- Bakat två sorters bröd, ett halvljust med hela vetekorn och ett fullkornssurdegsbröd
- Kokat gröna linser och fryst in i portionsförpackningar
- Kokat dinkel och fryst in i portionsförpackningar
- Kokat en jättebinge minestrone och fryst in för kommande luncher och middagar
- Bakat fyllda lunchbröd med lök, paprika och bacon
- Bakat pizza och äppelpaj till middag
Nästan nyttig honungs- och äppelpaj
Pajdeg:
3 ½ dl (200 g) grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
½ dl rapsolja
3 msk vatten
Fyllning:
3 äpplen (ca 350 g)
1 ½ dl honung
Saften av en lime
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl ströbröd, gärna av fullkorn
Sätt ugnen på 200˚C.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Arbeta in smör och olja i mjölet tills det blir en smulig blandning. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Skala äpplena och riv dem grovt. Blanda äpplet med honung, limesaften, och vaniljsockret.Tillsätt ströbrödet och blanda väl.
Häll ut äppelfyllningen i pajskalet och grädda pajen i 30 - 35 minuter tills ingenting fastnar på provstickan. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.
Nu är jag trött och mätt, nu ska jag somna i soffan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar