tisdag 9 september 2008

Konservtorn

Dottern har kommit på att man kan bygga torn. Hon klarar av tre på höjden. Jag upptäckte det en dag när hon snabbt tultade iväg till skafferiet, rev ut konservbrukar och tetror. En tetra kikärtor, en tetra svarta böner och så en burk krossade tomater på toppen och vips så har men ett fint torn! Klossarna är inte alls lika roliga. Jag börjar ana ett visst matlagningsintresse, det måste uppmuntras!

Här kommer ett tillbehör som vi lagat hela sommaren och det är otroligt enkelt och fantastiskt gott - jag skulle kunna äta det varje dag! Receptet kommer från Allt för Föräldrars Mat & dryck-forum, ett trevligt ställe där jag hittar mycket inspiration.

Ungsrostad blomkål
4 personer

1 stort huvud blomkål
ca 3 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 225˚C.

Dela blomkålen i mindre buketter och lägg dem i en stor form. Häll över olja. Salta och peppra. Blandra runt ordentligt.

Rosta i ugnen i ca 30 minuter tills blomkålen är mjuk och gyllenbrun. Passar som tillbehör till det mesta!

Inga kommentarer: