torsdag 10 april 2008

Svingott

Den här middagen är raka motsatsen mot middagen i föregående inlägg, om man äter det här varje dag så blir man inte långlivad! Men det var gott, verkligen jättegott och ibland behöver man det.

Sjukstatus idag är något mindre snorig mamma, hängig och klängig bebis, mycket magsjuk liten kille och en pappa med orolig mage. Idag har jag tvättat fyra maskiner. Lite matt är jag.

Helsktekt honungsfläsk
4 personer

Ca 800 g rimmat sidfläsk
Svartpeppar
Rökarom (Liquid Smoke)
HonungsGlaze BBQ

Sätt ugnen på 175˚C.

Skär bort svålen och det mesta av fettet på fläskbiten. Skär ett rutnät i det återståendet fettet. Lägg fläsket i en ungseldfastform med köttsidan nedåt. Droppa över rökarom och peppra över rutnätet. Ställ in fläsket i ugnen och stek i ca 1 timme och 15 minuter.

Ta ut fläsket och pensla över Barbeque-honungen. Sätt tillbaka fläsket i ungen och grädda i 15 minuter till. Låt köttet vila några minuter och skär sedan i skivor. Vi åt fläsket tillsammans med rösti och coleslaw.

Inga kommentarer: