tisdag 8 april 2008

Snorig mamma, febrig bebis

Tiden efter jul har varit mycket slitsam. Sjukdomarna har avlöst varandra och vi föräldrar ser ut som två hålögda vrak. Sjukdomsstatus i detta ögonblick är en hostande och snorade mamma och en bebis med hög feber. Det känns som inte som om vi aldrig någonsin kommer att vara friska samtidigt. Med andra ord så står inte matlagningen på topp för ögonblicket, de dagar som jag lagar något som är värt att skriva om är alla så hungriga så att maten försvinner innan jag ens hinner ta ett foto. Som tur är har jag lite foton liggandes för sådana tillfällen.

Utbudet av Krav-märkt frukt och grönsaker är riktigt bedrövligt i vår lokala Vi-butik. Utbudet har i och för sig blivit större de senare månaderna men kvaliteten är under all kritik. Men ibland så finns det några trevliga godbitar, som t.ex. trågen med de små nätta squasharna - då får man passa på. Nu längtar jag efter sommaren och det rika utbudet av frukt och grönt. Förhoppningsvis så har vi också blivit friska tills dess ...

Squashkaka
4 personer

2 medelstora squash (ca 500 g)
1 vitlöksklyfta, fint hackad
Smör
Salt och svartpeppar
Parmesanost
Solrosfrön
Ströbröd

Sätt ugnen på 225˚C.

Smörj en stor pajform med smör.

Hyvla squashen i tunna skivor med t.ex. en osthyvel. Fördela squashen i pajformen, om du vill och orkar i ett snyggt mönster.

Strö vitlöken över squashen. Salta och peppra. Strö över solrosfrön. Riv eller hyvla parmesanost så att det täcker squashen. Strö tillsist över ströbröd. Eventuellt kan man också hyvla över lite smör. Grädda i ugn i ca 15 – 20 minuter. Igår åt vi squashkakan tillsammans med hickorysmaksatta kycklingklubbor och nybakt bröd.

Inga kommentarer: