Hur förgyller man tisdagskorven? Jag gör det i alla fall med några vuxna tillbehör, idag blev det med ugnsrostade grönssaker och persiljesallad. Barnen åt en mer klassisk kombination med fullkornspasta och ketchup - okej då, några gurkskivor och ett par tomatklyftor slank väl ned också. Idag var jag lat och försökte inte ens få dem att smaka "mina" grönssaker, man får välja sina slag.
Persiljesallad med fetaost
1 knippa bladpersilja
1 knippa bladpersilja
1 liten rödlök, finhackad
200 g fetaost
Saften av en halv citron
Olivolja
Svartpeppar
Skölj persiljan ordentligt och plocka bladen från stjälkarna. Grovhacka persiljan och blanda ned rödlök och smulad fetaost. Pressa över citronsaft och toppa med olivolja och svartpeppar.
Skölj persiljan ordentligt och plocka bladen från stjälkarna. Grovhacka persiljan och blanda ned rödlök och smulad fetaost. Pressa över citronsaft och toppa med olivolja och svartpeppar.
4 kommentarer:
Vilken god persiljesallad! Den ska jag laga när jag kan skörda hemodlad persilja igen.
Hälsar fröken Dill
Fröken Dill:
Ja gör det! Fast jag fuskar med de färdigköpta buntarna i affären.
Vilken rolig sallad. Den kombinationen hade jag aldrig kommit på, men jag blev hemskt sugen!
Vera:
Den är inte dum alls, om man gillar persilja då ;-)
Skicka en kommentar