tisdag 8 december 2009

Med tillbehören i centrum


Hur förgyller man tisdagskorven? Jag gör det i alla fall med några vuxna tillbehör, idag blev det med ugnsrostade grönssaker och persiljesallad. Barnen åt en mer klassisk kombination med fullkornspasta och ketchup - okej då, några gurkskivor och ett par tomatklyftor slank väl ned också. Idag var jag lat och försökte inte ens få dem att smaka "mina" grönssaker, man får välja sina slag.

Persiljesallad med fetaost

1 knippa bladpersilja
1 liten rödlök, finhackad
200 g fetaost
Saften av en halv citron
Olivolja
Svartpeppar

Skölj persiljan ordentligt och plocka bladen från stjälkarna. Grovhacka persiljan och blanda ned rödlök och smulad fetaost. Pressa över citronsaft och toppa med olivolja och svartpeppar.

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilken god persiljesallad! Den ska jag laga när jag kan skörda hemodlad persilja igen.
Hälsar fröken Dill

zelca sa...

Fröken Dill:
Ja gör det! Fast jag fuskar med de färdigköpta buntarna i affären.

Vera sa...

Vilken rolig sallad. Den kombinationen hade jag aldrig kommit på, men jag blev hemskt sugen!

zelca sa...

Vera:
Den är inte dum alls, om man gillar persilja då ;-)