söndag 20 december 2009

Grönsakslandets superhjälte

Snart, snart, snart så är vi jullediga och oj vad jag ser fram emot det! I år firar vi julen hos barnens mormor & morfar så vi blir som vanligt inte hemma. Därför passar vi på att smygjula lite - ikväll tar vi in granen och bakar pepparkakor.

Sjukstatus just nu är en supersnorig mamma och två småförkylda barn, men jag är positiv - det lättar nog framåt julafton!

Kumminkål
6 - 8 personer

1 vitkålshuvud (ca 1 ½ kg)
3 msk smör
2 -3 dl skinkspad (alternativt vatten + 1 lantbuljongtärning)
1 ½ tsk hel kummin
Salt

Ta bort rotstocken på vitkålen och skär ned kålen i sockerbitsstora bitar.

Bryn kålen lätt i smöret.

Tillsätt kummin och skinkspad (alternativt buljong), låt kålen koka mjuk i ca 20 minuter. Smaka av med salt.

Servera som tillbehör på julbordet, passar bra tillsammans med t.ex. skinka eller köttbullar.

2 kommentarer:

Sara sa...

Svårt att föreställa sig, men låter spännande. Frågan är 1½ vadå av kummin?

zelca sa...

Sara:
Ojdå, en-och-en-halv TESKED ska det vara! Uppdaterar genast, tack!