Snart, snart, snart så är vi jullediga och oj vad jag ser fram emot det! I år firar vi julen hos barnens mormor & morfar så vi blir som vanligt inte hemma. Därför passar vi på att smygjula lite - ikväll tar vi in granen och bakar pepparkakor.
Sjukstatus just nu är en supersnorig mamma och två småförkylda barn, men jag är positiv - det lättar nog framåt julafton!
Kumminkål
6 - 8 personer
1 vitkålshuvud (ca 1 ½ kg)
3 msk smör
2 -3 dl skinkspad (alternativt vatten + 1 lantbuljongtärning)
1 ½ tsk hel kummin
Salt
Ta bort rotstocken på vitkålen och skär ned kålen i sockerbitsstora bitar.
Bryn kålen lätt i smöret.
Tillsätt kummin och skinkspad (alternativt buljong), låt kålen koka mjuk i ca 20 minuter. Smaka av med salt.
Servera som tillbehör på julbordet, passar bra tillsammans med t.ex. skinka eller köttbullar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Svårt att föreställa sig, men låter spännande. Frågan är 1½ vadå av kummin?
Sara:
Ojdå, en-och-en-halv TESKED ska det vara! Uppdaterar genast, tack!
Skicka en kommentar