onsdag 23 december 2009

Äntligen jullov!

Snart är det jul här i vårt hus ... jag ska bara ... Tusen små saker att fixa och då är det inte ens vi som drar det största lasset eftersom vi åkter bort över julen. Idag har jag lagat rotsakslådor, Janssons frestelser - handskuren, det är viktigt - och grönkål. Det blir ju förstås jul även om inte alla golv är torkade och alla hyllor dammade - men det är ju så mycket trevligare. Dessutom har det nästan blivit tradition att lägga sig med värkande rygg på julaftonsnatten. Jul är ju traditioner ...

Jag önskar er alla en fröjdefull jul!

Min grönkål
En redig skål

2 stånd grönkål (ca 500 g)
2 - 3 msk smör
½ paket bacon
2 dl vatten
½ tärning lantbuljong
3 dl vispgrädde
1 tsk honung
Salt och vitpeppar

Skölj kålen och repa bladet av nerven. Strimla kålen fint. Finstrimla baconet.

Fräs baconet i smöret. Tillsätt grönkålen och fortsätt fräsa ett par minuter. Slå på vattnet och tillsätt buljongen. Låt kålen koka mjuk ca 30 minuter.

Tillsätt grädden och honung. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka upp och låt kålen sjuda några minuter tills grädden tjocknar.

Inga kommentarer: