söndag 16 augusti 2009

Improviserad festmåltid

Erkenkräftor från Buhres Fisk, avnjöts med hårt tunnbröd och kryddost

Vi har haft en riktigt superhelg, den har varit så lyckad! Igår så drog vi lite oförhappandes iväg på en dagskryssning till Åland med Eckerölinjen. Vi vuxna parkerade i cafeterian utanför lekrummet och lät ungarna leka för glatta livet. Tänk att man kan få sitta still i nästan fyra timmar, det är inte vanligt med två yrväder på två och fyra år. Barnen åt med stor iver och glädje klassiska köttbullar i sås med potatismos, själv festade jag loss på en fantastisk grönsakstallrik för det facila priset 65 kronor.

Tillbaka i Grisslehamn passade vi på att besöka en av de två fiskaffärerna, Bagarboden och den lokala ICA-affären. Den sistnämna för att inhandla en bit honungsgrillat sidfläsk. När vi väl kom hem så kunde vi duka upp en sann festmåltid.
Makrillfiléer med olika kryddningar, böckling och aïoli - allt från Buhres fiskHonungsgrillat sidfläsk från ICA i Grisslehamn, i bakgrunden skymtar ett bröd från Bagarboden. Ungarna älskade det söt-salta feta fläsket - ja, det gjorde även vi vuxna ...

Idag har vi tillbringat dagen i skogen och plockat både blåbär och kantareller. Det är verkligen en underskattad sysselsättning. Man får lite motion, en massa friskluft och dessutom en möjlighet att fylla frysen med alldeles gratis bär. Behöver jag säga att barnen älskar våra skogsutflykter? Nästa vecka blir det nog en lingonplockar utflykt eftersom skogsbackarna börjar skifta över i rött. Resterna av sidfläsket blev ett fin-fint picknick-mellis.

Inga kommentarer: