onsdag 17 juni 2009

Mammas midsommarpotatis

När vi var små lagade mamma alltid potatissallad till midsommaraftonskvällen, till den åt vi grillade starka kabanosser - sådana där långa smala riktiga kabanosser som man så sällan ser i affärerna nu för tiden. Nu för tiden firar vi fortfarande midsommar hos mamma och pappa, det blir dock sällan potatissallad eftersom sillunchen - med all rätt - fått ta större utrymme, vi orkar helt enkelt inte grilla på kvällen längre.

Man skulle ju kunna tro att en sådan här snäll och mild rätt skulla falla barnen på läppen - men nej, det skreks och det tjöts under middagen. Dottern som igår mumsat i sig åtta (8) färskpotatisar, stoppade en bit potatis i munnen, grimaserade och spottade ut den. Sonen grinade och försökte välta ut maten på golvet.

Mamma är inte så mycket för recept, så här följer en grov beskrivning.

Mammas potatissallad
4 personer

ca 1 kg potatis (gärna färsk)
3 dl gräddfil
En halv gurka i små tärningar
1 gul lök, finhackad
3 msk bostongurka eller mer ...
Socker, Salt och peppar

Koka potatisen och låt den svalna.

Dela potatisen i mindre bitar.

Blanda samtliga ingredienser och smaka av med socker, salt och peppar. Klart! Plätt-lätt!

2 kommentarer:

Lisa sa...

attans att potatisen inte gick hem hos barnen. med efter åtta potatisar kanske man är mätt.

salladen går hem hos mig iaf!

zelca sa...

När, det passar kanske inte alla. Men jag säger som vanligt, mer åt oss andra ;-)!