tisdag 23 juni 2009

Om jag bara haft en abborre ...

Idag gjorde jag ett somrigt tillbehör som hade passat lysande till stekt abborre. Men nu hade jag ingen abborre - eller någon annan färsk fisk för den delen - så det fick istället bli fiskbiffar på fryst pollock. Men, det var inte det sämsta. Fiskbiffar, färskpotatis, ärtor och kumminkeso intaget på den svala balkongen - vilket förövrigt är ungefär det enda som är svalt i vår bastubesläktade lägenhet. Man längtar efter sommar och sedan plågas man av värmen. Aldrig är man nöjd.

Receptet kommer från en av mina favoritkokböcker som jag inte ens äger, "Systrarna Voltaires mat” av Lotta och Renée Voltaire från 1996.

Kumminkeso
4 personer

1 liten burk keso
1 msk kumminfrön
½ dl hackad persilja

Mixa keson slät tillsammans med kumminfröna. Blanda ned persiljan.

4 kommentarer:

Karin sa...

Jag gillar också abborre skarpt. Det är godaste insjöfisken enligt min mening. Jag bor vid en sjö men tyvärr är abborren svårfångad. Det brukar hamna gäddor på kroken istället och då får det lov att bli fiskbiffar av gäddorna.

zelca sa...

Karin: Men gäddor är inte fy skamm det heller! Det är den fisk vi oftast får upp själva. Men abborren verkar vara svår att få tag på, synd eftersom det är så gott.

Annika sa...

Den boken är verkligen inte dum! Känns otroligt fräsch och modern, med tanke på hur gammal den är. De var minsann före sin tid, de goda systrarna!
Mitt ex av boken inköptes på en bokrea -97, och står numera på landet.

zelca sa...

Annika:
Visst är den bra, min mamma har den och jag bläddrar ofta i den när jag är på besök. Passande mat på landet!