måndag 29 juni 2009

På besök hos världens starkaste björn

I slutet av förra veckan var vi iväg till Kolmården, ett tvådagarsbesök med övernattning på Vildmarkshotellet. Det här är andra gången vi gör det så snart kan man kalla det en tradition! Ungarna fullkomligen älskar hela paketet: djurparken, Vildmarkshotellets pool och lekrum och inte minst en spännande övernattning. Allting är så välordnat för barnen så man kan inte låta bli att gilla det. Den enda invändningen jag har, är maten. Ja, jag vet att jag tjatat om det förr. Men maten på djurparker och andra nöjesparker är rena rama misären ... Mc Donalds framstår som lyxigt, nyttigt och prisvärt ... Jag hade som vision att ha med mig två picknickluncher, nu blev det inte så. Ett borttappat recept och 40,5 grader i köket satte stopp för mina goda föresatser. Men första dagen åt vi medhavda fyllda pannkakor med grönsaker & dip i skuggan med utsikt över Tiger World. Alla nöjda, alla glada. Dag två var inte fullt lika roligt, men en grillad med bröd smakar ungefär likadant överallt.

Fyllda utflyktspannkakor
2 små + 2 stora personer, 10 stycken pannkakor

Pannkakor:
4 dl filmjölk eller mjölk
2 ägg
1 ½ dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 krm salt
Smör till stekningen

Fyllning:
1 paket philadelfiaost gärna med gräslökssmak
1 paket rökt skinka i tunna skivor

Vispa ihop alla ingredienserna till pannkakorna och låt smeten svälla i 10 minuter.

Värm smöret i stekpannan. Häll i ca ¾ - 1 dl smet till varje pannkaka, skaka pannan ordentligt så att smeten fördelas jämt. Stek pannkakorna gyllanbruna på båda sidor. Låt pannkakorna svalna helt.

Bred philadelfiaost över varje pannkaka, lägg på några skinkskivor och vik ihop pannkakan. Förvara i kylväska med ett par kylklampar.

Servera gärna tillsammans med grönsaksstavar och dip. Vi hade med oss morotsstavar, gurkstavar och cocktailtomater till det en dip bestående av mejerislattar blandat med Chef Paul's "Fajita Magic"-kryddblandning och örtsalt.

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag brukar ofta fylla pannkakor med ost och skinka, men har aldrig prövat denna variant! Jag slönger på osten och skinkan när jag precis vänt pankisen, så att allt smälter ihop.
Kolmården lockar, det får bli nästa sommar för oss.
Och du har helt rätt i att maten ofta är erbarmlig på liknande ställen. Och är den inte det, så äör den i stället skamligt dyrt! Jag säger bara Astrid Lindgrens värld...vi var där förra året, och där var det medhavd lunch som gällde, helt klart.

zelca sa...

Annika:
Det är nog gott med smält ost på pannkakan, jag hade färskost för att jag egentligen hade tänkt att frysa in pannkakorna och ha till lunch dag två - tror att det skulle kunna funka. Men jag höll på att bryta ihop i hettan i köket så det fick endast bli en medhavd lunch.

Kolmården är jätteroligt för barnen (våra är 2 & 4) men det håller nog för lite äldre barn också. Jag kan verkligen inte fatta varför det måste vara så på alla nöjesparker, är det det här vi ska lära våra barn? Usch, dessutom ligger alltid resturangerna i stekande sol med dykande fiskmåsar.

Niklas sa...

Har inte vart i kolmården sen jag var under 1 meter...det va ett tag sen =) rolig variant på fyllda pannkakor som jag måste prova på nån picnic i sommar!

zelca sa...

Niklas:
Kolmården kanske är som bäst när man är just kring en meter, men det är helt klart värt ett besök om man har småbarn!