Det är mycket vardag nu. Hösten känns mörkare och kallare än på många år. Köksinspirationen är som bortblåst. Men mat, måste vi hur som helst ha på bordet. Då är det bra med snabb och lättlagad mat. Simsalabim så förvandlar man korven och de goda knölarna till en värmande höstig gryta!
Inspirationen vart tog du vägen? Snälla kom tillbaka ...
Höstig korv- och rotfruktsgryta med senapskräm
4 personer
7 dl vatten
2 tärningar lantbuljong
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 morötter, skalad och delad i mindre stavar
½ medelstor rotselleri, skalad och delad i mindre tärningar
2 palsternackor, skalad och delad i mindre stavar
8 små potatisar, skalad och delade i fyra delar
½ purjolök, grovt slantad
500 g falukorv, strimlad
Hackad persilja
Senapskräm:
1 burk crème fraiche
2 msk söt grovkornig senap
Salt och svartpeppar
Häll vattnet i en stor gryta. Tillsätt buljongtärningar, vitpepparkorn och lagerblad. Låt buljongen koka upp. Lägg i morötter.
Låt buljongen koka upp igen. Lägger i rotsellerin.
Låt buljongen koka upp igen. Lägg i palsternackan.
Låt buljongen koka upp igen. Lägg i potatisen. Låt grönsakerna sjuda i buljongen i 10 minuter.
Tillsätt den strimlade korven och purjolöken. Låt grytan sjuda i 5 minuter tills korven blivit varm. Strö över hackad persilja.
Rör undertiden ihop crème fraiche och senap. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ös upp generösa portioner i djupa skålar och klicka i senapskrämen, ät med sked.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Korvgryta är ju supergott!
Inspirationen kommer tillbaka. Nu skall jag spaba in vad du sysslar med i stället...
annika:
Jo det är gott med korvgryta men jag vill ha min inspiration tillbaka ... Den kommer väl när det blir vår om inte annat.
Skicka en kommentar