torsdag 23 oktober 2008

Smaker som förändras

Bild från Wikipedia

Jag har blivit gammal. Det är inte de gråa hårstråna eller det faktum att jag med stormsteg börjar närmar mig 40 som avslöjar mig. Jag har börjat gilla ansjovis.

Jag har i och för sig alltid gillat Janssons frestelse men då har jag mycket noggrant pillat ut alla ansjovisbitar. På senare tid när jag själv börjat göra Janssons så har jag mixat fiskfiléerna för att slippa få de salta bitarna i munnen. Men nu älskar jag det. Jag längtar efter det. Jag vill ha det i röror och jag vill till och med ha gubbiga ansjovismackor med kokt ägg.

En annan ny favorit är lagerblad, en krydda som jag numera inte klarar mig utan. Absolut nödvändigt i köttfärssås. Mycket gärna trädda mellan fiskbitarna på ett fiskgrillspett. Fantastiska när de sticks in i fettskårorna på helstekt fläskkött.

Har din smak förändrats? Har du börjat gilla något på senare år som förut inte alls tilltalade dig?

2 kommentarer:

Malin sa...

Japp, samma som du och även sardeller och även en del inälvsmat slinker nuförtiden ner. Vilken fin blogg du har, det är första gången jag är här. Känner igen mig i beskrivningen när maken ska laga mat;-)
Ha en bra helg
/Malin

zelca sa...

malin:
Tack! Sardeller - det glömde jag, det är gott det har jag också börjat gilla på senare år. Men det finns några saker jag fortfarande inte gillar som t.ex. blåmögelost.