onsdag 23 juni 2010

Publicerad!

Ja här inne finns min publicerade bild, en bild av skalade bondbönor. Det roliga är att det är en tidning om ekologisk odling - något som jag står bakom till 100%!

Det låter så pretantiöst, vi börjar från början ...

När jag gick i gymnasiet så ville jag under en period bli fotograf, jag har alltid gillat att fotografera och jag fick min första systemkamera när jag konfirmerades.

Ja, jag har haft andra drömmar, under min uppväxt. Uppväxt med en mormor som arbetat som sömmerska och alltid intresserat sig för allt som har med handarbete och textil att göra samt en mor som delat mormors intressen och dessutom målat och ritat kan man lugnt säga att jag är uppväxt i en mycket kreativ miljö. Jag har velat bli modedesigner, konstnär och just fotograf. Varför det inte blev så är oklart, talang har jag - men kanske inte den rätta kämparglöden. Jag beslöt mig hur som helst i gymnasiet för att skaffa mig en utbildning där jag kunde tjäna mitt uppehälle (läs tjäna pengar) - man kan ju alltid göra det man vill senare ... så här tjugoår senare så inser jag ju att jag fortfarande är bekväm och är kvar i det yrka jag valde att inrikta mig inom.

Hur var det nu med fotograferingen? Jo, intresset har funnits men till skillnad från många andra så förlorade jag intresset när digitalkameran kom intågande. Jag tyckte det kändes
som "fusk". I och med mitt bloggande så har jag faktiskt börjat fotografera igen, men inte med samma brinnande intresse. De första fotona i bloggen är tagna med min mobiltelefon, de senare med en digital systemkamera. Fotona har tagits för min egen skull och jag har aldrig haft en tanke på att någon annan skulle vara intresserad. Men för någon månad så var det någon som var intresserad av en av de bilder jag tagit för att illustrera en artikel i en tidning. Så nu har jag en publicerad bild, omåttligt stolt är jag!

Inga kommentarer: