onsdag 28 juli 2010

Upp till camping!


Vår gemensamma semester är över. Just nu är jag gräsänka eftersom sambon och barnen dragit ut till svärföräldrarnas sommarställe. Skönt men ensamt. Lite förvirrad vimsar jag omkring på jobbet och dricker mängder av äckligt automat kaffe.

Under semestern gjorde vi precis det vi förutsatte oss, detta inkluderade bland annat en campingresa. Barnen älskar att tälta och de skulle förmodligen vara nöjda om vi slog upp tältet på innergården, men vi tog oss lite längre norr ut närmare bestämt till Höga kusten. Vi hade inte behövt göra så mycket annat än hängt i tältet. Dottern - nyss fyllda tre - uppfattade det hela som en fyra dagars lång lek så fort vi åkt iväg från campingen ville hon "gå hem till kojjan" och när hon fick se nya campinggäster anlända frågade hon sambon "ska de också göjja kojja?". Camping i all ära, men det kräver specialutrustning: ett extra tjockt liggunderlag (tantunderlag) och en BIB. Allt för att man ska kunna sova och inte vakna ledbruten.Den här något mer moderna husmodern beslöt sig för att skippa tuberna och satsade istället på grillning. Här följer ett recept som säkert skulla kunna kvala in som alternativ i häftet ovan.

Äggsallad med currysmak
1 - 2 personer

2 hårdkokta ägg (jag gillar 7-minuters)
1 msk cocosolja (eller olivolja)
1 tsk curry
1/2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 msk finhackad gräslök
1 tsk finhackad dill
Salt

Fräs curryn i oljan någon minut i en liten kastrull. Hacka äggen grovt. Blanda curryoljan och ägghacket med de övriga ingredienser och smaka av med salt. Låt salladen dra någon timme i kylskåp. Passar bra att fylla mackor med eller att äta tillsammans med krispiga salladsblad.

Inga kommentarer: