måndag 23 november 2009

100 meter shopping

Oinspirerad, det är jag det. Hela hösten har det gått trögt på matlagningsfronten. Jag som vanligtvis planerar veckomenyer och har en massa idéer på lager, har många dagar inte ens bestämt vad jag ska laga när jag stått vid spisen med två hungriga ungar tjutandes runt benen ... Matlagningen inskränker sig till "veckans billiga sovel på T-jarlen" serverat med "veckans billiga grönsaker" på samma affär. T-jarlen är den närmaste matvaruaffären påväg hem från jobbet och om jag har tur så hinner jag handla på ca 6 minuter eftersom veckansvaror lägligt placerats precis vid ingången. Ibland hittar man riktiga fynd som t.ex. varmrökt lax eller anklår andra gånger så blir det inte fullt lika spännande som korv. Ost däremot finns det i mängder där och vi har tuggat oss igenom ett antal brietårtor och chèvrerullar. Förra veckan var det bra pris på fänkål och då passade jag på att lassa jag korgen full.

Ungsbakad fänkål
4 personer

2 stora fänkålsstånd
Olivolja
1 näve grovriven parmesanost
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200˚ C.

Ansa bort det som är missfärgat på fänkålen men behåll stjälkar och eventuella fänkålsvippor. Klyv fänkålen och dela den i tunna klyftor. Lägg fänkålen i en ungseldfast form och ringla över lite olivolja. Salt och peppar och strö tillsist över parmesanosten. Baka fänkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk i ca 30 minuter. Servera som tillbehör till fisk eller kyckling.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

T-jarlen har verkligen bra extrapriser, ofta på lite mer ovanliga saker. Tyvärr är jag sällan på Östermalm, men OM jag är där brukar jag passa på att slinka in på T-jarlen.
Hälsar fröken Dill

zelca sa...

Fröken Dill:
Jag slinker förbi nästan varje dag ;-)